Tietokoneen korjaaminen perusjuttuja

A1) Muistin testaaminen

1. Avaa käynnistä-valikko ja kirjoita mdched.exe ja paina enter. Näyttöön tulee ponnahdus ikkuna, jossa kysytään, miten haluat tarkistaa muistia. Ensimmäinen vaihtoehto käynnistää koneen uudelleen ja tarkistaa muistin juuri nyt ja toinen vaihtoehto tarkistaa, kun seuraavan kerran valitset käynnistämisen. valitse vaihtoehto, joka parhaiten sopii sinulle. Tietokone lataa näytön, joka näyttää tarkistuksen etenemisen ja muistien määrän, joita se suorittaa muistissa. katso muistin vianmääritystyökalu virheistä. Jos virheitä ei ole, on todennäköistä, että RAM ei aiheuta ongelmia.

2. Windowsista löytyy oma muistitesti.

A2) Kiintolevyn testaaminen

1. Windows CHKDSK Tool on sisäänrakennettu Windows-työkalu, joka skannaa levyn löytääksesi järjestelmän virheitä ja huonoja sektoreita ja näyttää, onko kiintolevyllä ongelmia.

2. 


3. Sfc scannow, command prompt komento käytetään suorittamaan system file checker. Vaikka komennolla on paljon erillaisia asioita jota voi tehdä, sfc/scannow on yleisin tapa, jolla sfc-komentoa käytetään.

4. WinDirStat on ilmainen ja avoimen lähdekoodin graafinen levyn käyttöanalysaatori Microsoft Windowsille.


5. 


B) Järjestelmätietojen selvittäminen

1.a) Speccy ohjelmalla saa selville tietokoneesi järjestelmätiedot.


b)CPU-Z on Microsoft Windows- ja android-sovellusten järjestelmäohjelmointi- ja seuranta ohjelmisto, joka tunnistaa nykyaikaisen henkilökohtaisen tietokoneen tai android-laitteen keskusyksikön, RAM-muistin, emolevyn piirisarjan ja muiden laitteisto ominaisuuksien GPU-Z on kevyt apuohjelma, joka on suunniteltu antamaan tietoja näytönohjaamista ja GPU:sta.

C) Lisenssin talteenottaminen

1.


D) Ohjelmien poistaminen

1. RevoUninstaller.
Valitse haluamasi ohjelma, jonka tahdot poistaa.



2. Poista sen jälkeen kaikki rekisteri ja kansio merkinnät, jotka ohjelma löytää.




Kommentit