Verkkolaitteiden tietoja

1. PoE (Power over ethernet)on verkkoominaisuus jonka määrittelevät IEEE 802.3af ja 802.3at - standardit. PoE mahdollistaa ethernet-kaapeleiden syöttämisen verkkolaitteille olemassa olevan datayhteyden yli.

2. Auto-negotiation on ominaisuus, joka sallii kytkimellä, reittimellä, palvelimella tai muulla laitteella olevan portin kommunikoida linkin toisessa päässä olevan laitteen kanssa optimaalisen dupleksitilan ja nopeuden määrittämiseksi yhteydelle.

3. Gigabit ethernet on kehittyneenpää tekniikkaa kuin fast ethernet, jonka nopeus on 1000 Mbit/s, 10 kertaa nopeampi kuin fast ethernet, joka on 100 Mbit/s. Gigabit ethernet parantaa suorituskykyä ja gigabit ethernet on kalliimpi kuin fast ethernet.

4.100Base-TX perustuu 802.3u:iin, joka on IEEE:n kehittämän 802.3-projektin 802- laajennuksen laajennus.

5. Flow Control on prosessi, jolla hallitaan tiedonsiirronopeutta kahden solmun välillä, jotta nopea lähettäjä ei ylenny hitaasta vastaanottimesta.

6. Storm control rajoittaa multicast- ja brodcast kehysten määrä, jotka laite hyväksyy ja välittää. Kun layer 2- kehykset siirretään, brodcast ja multicast- kehykset ovat tulvia kaikille relevanttien WLAN-porttien porteille.

7. IPsec on joukko TCP/IP-perheeseen kuuluvia tietoliikenneprotokollia internet-yhteyksien turvaamiseen.

8. 802.11 on IEEE:n standardi langattomille WLAN-lähiverkoille. 

9.a) WEP-salaus on IEEE:n 802.11- standardin ensimmäinen työaseman ja tukiaseman välistä langatonta tietoliikennettä suojaamaan kehitetty salausmenetelmä.
b) WPA eli Wi-Fi Protected Access on WLAN-verkoissa käytettävä salausprotokolla.
c) AES on  lohkosalausmenetelmä, jota käytetään tietotekniikassa.
d) WPA2 on langattoman verkon WPA-suojausmenetelmän mukainen tietoturva ja verkkoyhteyden hallinta.

Kommentit